Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


táplálás, gondozás

Ha hörcsögöt veszel, ha lehet rakd be a kezed a terráriumba. Ha a hörcsögök odajönnek hozzád, akkor kedvelik az embereket, és meg lehet őket venni. Ha a hörcsög két lábra áll és kerregő hangot ad ki, akkor ne vedd meg, mert az már sosem lesz szelíd. Érdemes fiatal példányt venni, mert csak 2 évig élnek.

 

       A ketrec vagy terrárium berendezése

Tanácsosabb ketrecet venni, mert a hörcsög föl mászhat a rácsokon, és a hörcsögök nagyon szeretnek mászmi. A legfontosabb, hogy a ketrecben legyen mókus kerék. Ha a szobádban fog lakni, akkor ellenőrizd a kereket, hogy nem nyikrorog-e. Mert a hörcsögök éjszakai állatok, és ha éjszaka nyikorog a ketrec, nem tudsz aludni. Én tudom, mert Steevie-nek az előző kereke nagyon nyikorgott, és alig tudtam aludni. Itatót nem kötelező venni, mert lehet kupakból itatni őket. De ha itatót veszel, akkor nézd meg, hogy a szája milyen vastag, mert az itatók nagty része nagyob rágcsálóknak készült, és abból nem tudnak inni. Legyen otthonukban kisház, hogy abban aludjanak. Legyen cső, de WCpapír gurigát is be lehet rakni hozzá. Olyan forgácsot vegyél ami nem poros, mert a sok porton vakródzni fognak. Ha törpehörit veszel, vegyél a forgács alá kukoricadarát, vagy macskaalmot, mert büdösek, az aranyhörcsög nem.

 

 

             Etetés, gondozás:

Olyan magkeverményt vegyél, amiben van vitamin és fogkoptató is. Minden nap adj neki friss zöldséget, gyümölcsöt. Mindent lehet nekik adni, kivéve hagymát, krumplit, citromot stb. Ezeket cseréld ki mielőtt megromlana, meteg lesz tőle. Fehérjepótlásra, heti egyszer adj neki egy kupakban tejfölt. Adhatsz neki kekszet, csokit,de csak keveset, mert nekik is lehet fogszuvasodásuk.

Tiny Hand With Light Blue Heart